Wat kun je met een PlayStation kaart?

09/08/2024

Ben jij een echte PlayStation-liefhebber en kan jij, als het moet, iedere dag wel uren achter jouw console zitten? Dan is de PlayStation kaart echt iets voor jou. Met de PlayStation kaart heb je de mogelijkheid om verschillende dingen, zoals games en het zogenoemde ‘in-game currency’, eenvoudig en snel te kopen. Dit geldt niet alleen voor de PlayStation 5, maar ook voor de PlayStation 3, de PlayStation 4 en de PS Vita. Wat kun je precies met een PlayStation kaart en hoe moet je een PlayStation kaart gebruiken? De antwoorden op deze vragen geven we je in onderstaande blog.

Hoe moet je een PlayStation kaart gebruiken?

Er zijn veel dingen die je kunt kopen met een PlayStation kaart. Zo kan je bijvoorbeeld eenvoudig de tofste spellen kopen in de PlayStation Store. Waar je voorheen nog naar de winkel moest om een spel te kopen waarvan je vervolgens de disc in de PlayStation moest stoppen, kan je nu simpel en snel een spel kopen in de Store met behulp van jouw PlayStation kaart. De voordelen: je hoeft niet naar de winkel én je loopt niet het risico dat de disc kapot gaat en je het spel daarna niet meer kunt spelen. Goed om te weten: er vinden vaak acties plaats, waarbij je spellen met tot wel zo’n 70% korting kunt kopen. Als je op dat moment in het bezit bent van een PlayStation kaart, bijvoorbeeld een PlayStation kaart van €100,-, dan kan je jouw slag slaan en meerdere spellen kopen tegen zéér voordelige tarieven!

Daarnaast kan je een PlayStation kaart gebruiken om zogenoemde ‘microtransacties’ te doen in bepaalde spellen. Je kunt het geld van de verschillende kaarten, zoals een PlayStation kaart van €10, €25 of €50, inwisselen om tegoed in jouw digitale portemonnee te creëren. Met dit tegoed kan je vervolgens dingen kopen die in het spel zitten verwerkt. Speel je veel FIFA? Dan kan je met dit digitale vermogen FIFA-punten kopen om in te zetten bij FIFA Ultimate Team. Ben je meer een GTA liefhebber? Dan kan je het digitale geld investeren in Shark Cash Cards, waarmee je in-game currency, oftewel geld in het spel, kunt genereren. In beide gevallen zorgt het ervoor dat je snel verder kunt in het spel en je niet lang hoeft te wachten om bepaalde levels door te komen, doordat je over beter ‘materiaal’ beschikt.

Wat kun je nog meer met een PlayStation kaart?

Naast dat je een PlayStation kaart kunt kopen om te besteden aan bijvoorbeeld spellen of in-game currency, kan je de code die op de kaart staat ook gebruiken om in te wisselen voor PlayStation Plus-tegoed. Wat heb je dan precies aan dit tegoed? Het tegoed voor PlayStation Plus kan je inwisselen om tijdelijk online te spelen met jouw vrienden! Laat zien wie de baas is op FIFA of zorg ervoor dat je sneller bent dan jouw maten met EA Sports Formule 1! Met dit tijdelijke tegoed kan je kijken of het leuk is om online te spelen met je vrienden en zit je niet vast aan een abonnement of iets dergelijks.

Hoe werkt een PlayStation kaart?

Als je ervoor kiest om één van de PlayStation kaarten – je hebt de keuze uit PlayStation kaarten met daarop liefst acht verschillende bedragen – te kopen bij Opwaarderen.nl, is dit in minder dan een halve minuut geregeld! Wanneer de betaling is afgerond verschijnt er een code in beeld en bovendien ontvang je een bericht in je mailbox waar de code eveneens te vinden is. Deze code dient vervolgens binnen twaalf maanden te worden verzilverd op jouw PlayStation. Let op: op het moment dat de code is verzilverd, verandert het PlayStation tegoed. Dit tegoed is onbeperkt geldig! Geniet van de voordelen van jouw PlayStation kaart, welk spel je dan ook speelt!