Wat is een iTunes kaart en wat kun je ermee?

08/08/2024

Heb je ooit moeite gehad om apps, games of in-app aankopen te doen in de App Store? Of zoek je een leuk én handig cadeau voor een vriend of een familielid die een apparaat van Apple gebruikt? Voor beide gevallen is de iTunes kaart de ideale oplossing! De iTunes kaart is niet alleen veelzijdig, maar ook nog eens eenvoudig in gebruik en kan dus voor zowel jou als jouw vrienden en/of vriendinnen een fijn hulpmiddel zijn om snel en gemakkelijk jouw favoriete apps en games te kopen. In deze tekst beantwoorden we om die reden de vragen ‘Wat is een iTunes kaart?’ en ‘Wat kun je met een iTunes kaart’, zodat je straks van alles omtrent het gebruik van zo’n iTunes kaart op de hoogte bent!

Wat is een iTunes kaart?

Een iTunes kaart is een prepaid kaart die je kunt gebruiken om tegoed toe te voegen aan jouw Apple ID. Dit tegoed kan vervolgens worden gebruikt om aankopen te doen in verschillende digitale Apple winkels, zoals de App Store, de iTunes Store, Apple Books en zelfs voor abonnementen zoals Apple Music en iCloud+. Een iTunes kaart is beschikbaar in verschillende waarden, waardoor ze geschikt zijn voor zowel kleine als grote(re) uitgaven. Of je nu een nieuwe game wilt kopen, muziek wilt kopen of jouw opslag in iCloud+ wilt uitbreiden; een iTunes kaart biedt de flexibiliteit om jouw digitale aankopen eenvoudig te beheren.

Hoe gebruik je een iTunes kaart?

Het gebruik van een iTunes kaart is zeer eenvoudig. Nadat je een iTunes kaart hebt gekocht, ontvang je een unieke 16-cijferige code. Volg vervolgens de onderstaande stappen om je tegoed op jouw account op de juiste manier te activeren.

  1. Log in: zorg ervoor dat je bent ingelogd op je Apple ID op je iPad, iPhone of MacBook

  2. Open de App Store: ga naar de App Store, iTunes Store of Apple Books

  3. Inwisselen: zoek de optie ‘Wissel in’ en voer de verkregen 16-cijferige code van je iTunes kaart in

  4. Bevestigen: bevestig de invoer en je tegoed wordt direct toegevoegd aan je Apple ID.

Wat kun je met een iTunes kaart doen?

Zoals we al eerder vermeldden kan je van alles doen met een iTunes kaart. Zo kan je met het tegoed van een iTunes kaart een breed scala aan digitale inhoud en diensten kopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit de nieuwste en meest populaire apps en games uit de App Store, maar het is ook mogelijk om jouw tegoed te investeren in je favoriete nummers in de iTunes Store of in een Apple Music-abonnement om toegang te krijgen tot miljoenen nummers! Een andere optie: huur of koop de nieuwste films en tv-series. Van blockbusters tot klassiekers, het is allemaal te vinden in de iTunes Store en met de e-books en de audioboeken uit Apple Books kan je eenvoudig je digitale bibliotheek uitbreiden! Last but not least: abonnementen. Van Apple Music tot Apple Arcade en van Apple TV+ tot iCloud+: je kunt het tegoed van jouw iTunes kaart gebruiken om jouw favoriete abonnement af te sluiten. Veelzijdig zo’n kaart, hè?!

Hoe koop je een iTunes kaart?

Nu je alles weet over het gebruik van zo’n kaart, wil je waarschijnlijk ook wel weten hoe je deze iTunes kaart dan eigenlijk kunt kopen. Dat is eenvoudig, zeker bij Opwaarderen.nl. Allereerst selecteer je het bedrag waarvoor je de kaart wilt kopen. Bij Opwaarderen.nl zijn dit kaarten variërend in verschillende bedragen: 15 euro, 25 euro, 50 euro of 100 euro. Bovendien heb je de optie om zelf een bedrag te kiezen. Vul vervolgens jouw e-mailadres in, reken het verschuldigde bedrag af en binnen enkele ogenblikken ontvang je een e-mail met daarin de unieke, 16-cijferige, code. Het digitale tegoed is onbeperkt geldig, dus je kunt het gebruiken wanneer je maar wilt!

Schaf een iTunes kaart aan voor jezelf of als cadeau voor iemand anders

Bij Opwaarderen.nl kan je dus eenvoudig en snel iTunes kaarten. Je kunt kiezen tussen diverse bedragen, zodat er altijd een bedrag is die bij jouw situatie past. Of je nu je eigen tegoed wilt opwaarderen of een cadeau zoekt voor iemand anders, de iTunes kaart is in beide gevallen de perfecte oplossing. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op, zodat je vervolgens heerlijk kunt profiteren van alle voordelen die de iTunes kaarten met zich meebrengen!